underside_topbilleder_51

Lærerliste Lise Munch

Valdhorn & orkestersammenspil


 


lise

 

Jeg underviser i valdhorn og sammenspil for træ- og messingblæsere.
Jeg lever af - og for at undervise, spille musik og lave musikprojekter sammen med andre!

Jeg brænder for at hjælpe børn i gang på orkesterinstrumenter. Det er min erfaring at børn i det musikalske kulturmøde - i sammenspilssituationen - i orkesteret - ud over stærke musikalske oplevelser også lærer helt basale livskompetencer; at lytte, at mærke efter, at tro på sig selv, at indgå i et samarbejde og være en uundværlig og vigtig brik i noget, der er større end dem selv.


I min barndom spillede jeg klaver i musikskolen og var medlem af Viborg FDFs orkestre, hvor jeg spillede valdhorn. Gennem orkestrene fik jeg venskaber, jeg har båret med mig hele livet. Og jeg fik fantastiske oplevelser - både musikalske og menneskelige - i øvelokalet, på øveweekend i spejderhytten eller på udenlandsrejsen.


Gennem hele mit liv har jeg rejst med ensembler, kor og orkestre. Det er en af de smukkeste måder at rejse ud i verden og møde andre mennesker og kulturer på. I min tid i Dijon spillede jeg fx i La Garde Imperiale (en tro kopi af Napoléons orkester) http://garde-imperiale.wix.com/garde_imperiale_dijon  Jo, det lød ind i mellem som en brækket arm, men DAMN, hvor var orkesterets medlemmer nogle livsbekræftende skøre og skønne mennesker! Og jeg lærte (nu bare på fransk) at musikalske fællesskaber til alle tider kan samle folk med vidt forskellige instrumenter og baggrunde - om én og samme mission: At spille musik sammen og have det rart med hinanden.

Jeg er født i Viborg og har fået hornundervisning hos Klaus Gottlieb og Jens Juul samt hos Bernard Morard ved Conservatoire Jean-Philippe Rameau i Dijon. Jeg er endvidere uddannet i musikvidenskab og dansk på Københavns Universitet.
Jeg har en bred undervisningserfaring, der udover valdhorn og orkesterledelse også tæller musikkarrusel, børne- og voksenkor, folkeskoleklasser i musik, gymnasieklasser i musik og rytmisk band-sammenspil.


Jeg er udøvende valdhornist i Byens Blæserkvintet www.bb5.dk, messingensemblet Copenhagen Brass www.copenhagenbrass.dk, samt i Peter Danstrups Reptiles, der i 2012 vandt årets DMA Jazz-udgivelse med 'Untrue Beautiful Things’. Aktuelt indspiller jeg ny musik af Peter Danstrup i projektet Sacrified, der udkommer i juni 2016.

Jeg nærer stor nysgerrighed og kærlighed til alskens slags musik fra klassisk, jazz til elektronisk, og har en fri og åben tilgang til stilarter og genrer - metoder og muligheder. Jeg drømmer om en dag at udvikle undervisningsforløb til musikskolens ensembler, hvor børnene øver sig i at være medskabere af musikken, både improvisatorisk på deres instrumenter, såvel som kompositorisk/som medarrangører.Valdhorn 

Ballerup Musikskole er designet af Orango.
Orango udarbejder websites og webshops. Eksperter i udvikling af PrestaShop.