underside_topbilleder_87

Fagoversigt Guitar

Disse fag tilbydes fra:

1. klasse og opefter.

 

Guitaren betegnes overordnet som et knipset strengeinstrument og den spiller en vigtig rolle i stort set alle musikgenrer.

 

Vil du gerne spille guitar, skal du vælge om du vil spille Klassisk guitar, Brugsguitar (akustisk guitar) eller Elguitar.


Klassisk guitar


Indhold

Hvis du vælger klassisk guitar, lærer du at spille på det der hedder spansk/klassisk guitar med nylonstrenge.

Du kommer til at spille mange forskellige typer musik, både klassisk, rock, pop og jazz.

Vi lægger stor vægt på, at du får en god grundteknik, så du kan spille frit og afslappet, uanset hvilken type musik du brænder for. Men endnu vigtigere er det, at du har det sjovt mens du spiller.

 

Til at starte med spiller vi melodispil og går så videre med flerstemmigt nodespil og akkorder. Det hele foregår i dit eget tempo.

 

Brugsguitar


Indhold

Brugsguitaren er mest kendt som den akustiske guitar.

 

Vælger du at spille Brugsguitar, kan du komme til at spille alt fra klassisk, pop, folk, fingerspil, akkordspil, nodespil, akkompagnement til sang og meget mere. Det er altså et instrument med mange muligheder.

 

Undervisningen målrettes og tilpasses dig, og du får lov til selv at præge undervisningen med dine egne musikalske interesser.

 

Elguitar

 

Indhold

Der findes elguitarer som ligner akustiske, men den mest almindelige er blokguitaren, som basalt er et stykke træ (en blok) med en guitarhals på. På denne type guitar bruger man altid stålstrenge.

Elguitaren bruges mest til rock, pop, jazz og heavy.

 

Som nybegynder lærer du at læse noder, akkorder og tabulatur (en form for guitarnoder) og så småt at improvisere. Næsten allerede fra start kan du begynde at spille sammen med andre.

Som mere øvet kan du lære de sværere akkorder og blive bedre til noder og tabulatur. Du har let ved at spille sammen med andre i forskellige stilarter og har lært en del musikalske fagudtryk og teknikker som er specielle for de forskellige genrer. Når du er lettere øvet, kan vi derfor gå mere i dybden med plekterteknik og fingersætning i din undervisning.
Når du er meget øvet, vil du have brug for at lære mere om musikteori, og du kan her vælge at supplere din undervisning med vores hørelære/teori fag.

 

Klassisk guitar, Brugs-guitar og Elguitar

Du kan leje en akustisk guitar af Musikskolen, hvis du ikke allerede selv har en. Hvis du bliver glad for at spille anbefaler vi at du køber din egen guitar. Bemærk at de fleste elguitarer ingen lyd giver fra sig med mindre man bruger en forstærker. Derfor er du i praksis nødt til at købe både guitar og forstærker.


Køb dit instrument i samråd med din lærer, som kan rådgive dig omkring pris og kvalitet.

Når du er mere øvet, har du mulighed for at komme med i et af vore to guitarorkestre. Du lærer her at spille sammen med andre, og vore elever har det altid sjovt og får nogle gode oplevelser sammen. Bliver du en del af guitarorkestret kan du se frem til hytteturer og rejser, samt koncerter og muligvis indspilning af CD’er.

 

Du kan leje instrumenter ganske billigt i musikskolen - læs mere her: Leje

 

Her kan du læse mere om guitarerne og høre, hvordan de lyder.

 

Øvelse gør mester

Det er vigtigt at du øver dig hjemme!
- Se her hvordan du skal øve dig.

 

 

- Se lærerplan for undervisning her

- Tilmeld dig her

- Kontakt os her

- Priser og holdstørrelser 

Ballerup Musikskole er designet af Orango.
Orango udarbejder websites og webshops. Eksperter i udvikling af PrestaShop.