underside_topbilleder_23

Lærerliste Freja Bro Sørensen


Tværfløjte


FS

Jeg er uddannet klassisk fløjtenist på DKDM( konservatoriet i København) hvor jeg afsluttede Diplomeksamen i 2002. Efterfølgende år tog jeg kurser på åbent universitetet i teoretisk pædagogik og startede på Musikvidenskabelig Institut for at læse musik. Men jeg fik yderligere undervisningsarbejde og stiftede familie, så tiden blev knap og den teoretiske interesse måtte vige. Jeg har undervist siden 1996, og er udover i Ballerup Musikskole også ansat i Herlev og Sorøs kommunale musikskoler.  At spille selv er en vigtig del af min musikidentitet - det er  både for sjov og for alvor: kammermusik, tangoband, ad.hoc.projekter udmønter sig i koncerter af forskellig art.

Min egen musikskoletid:
Jeg tilhører de første generationer af kommunale musikskolebørn og har gået til musikalsk legestue hos selveste Renée Adrian. I musikskolen fik jeg undervisning i tværfløjte og klaver, saxofon. Jeg deltog i alt hvad jeg kunne af kor, orkester og kammermusik. Musikinteresserne fulgte med i gymnasiet indtil fløjten for alvor tog over, så det kun var den jeg øvede på. Inden konservatoriet gik jeg to år på MGK.

Om min undervisning:
Undervisningens materialer tilpasses elevens alder, niveau og lyst. Der er dels det instrumentale tekniske aspekt som vi bygger op i fællesskab ved hjælp af gode melodier kombineret med klassiske øvelser.
Jeg forsøger at introducere forskellige genrer, fordi musikopdragelse og almen musikdannelse også er en vigtig del.
Når eleverne er dygtige nok eller har lyst, begynder vi at øve på det klassiske fløjterepertoire som er kæmpestort - mere end nok til et helt liv. Mit fokus på elevernes kundskaber kan inddeles i to store områder: 1) Stilkundskab ( hvordan fraserer/spiller man de forskellige århundreders/perioders musik), 2) Tonedannelse og teknik med rødder i den franske skole.

Om at spille sammen:
Fløjtens lyd og klang giver spilleren mange muligheder for at udfolde sig musikalsk. Så man kan være med i mange forskellige slags orkestre og mindre sammenspilsgrupper. Det giver også en rigtig god social platform at komme og være med i musikskolens orkestre og grupper.
Man bliver stærk på sit instrument, når man spiller sammen med andre. Det er svært at føre sin egen stemme samtidig med, at man skal lytte til, hvad de andre spiller.
At spille sammen med andre, er et af de vigtigste ingredienser overhovedet. For i musikken taler vi med andre. Man lærer at lytte, give plads og selv spille ind: samspil og/ eller kommunikation er en vigtig kompetence at kunne her i livet!

 
Tværfløjte

 

  

Ballerup Musikskole er designet af Orango.
Orango udarbejder websites og webshops. Eksperter i udvikling af PrestaShop.