underside_topbilleder_61

Fagoversigt Direktion

 

Dette fag tilbydes fra:

16 årDirektion

Har du lyst til at prøve kræfter med musikken fra en anden vinkel? Har du lyst til et indblik i dirigentens rolle? Har du lyst til at lære at dirigere større eller mindre ensembler?

I Ballerup Musikskole kan du få undervisning i, hvad det er der foregår på dirigentpodiet. Formålet med undervisningen er at give eleven en række værktøjer, der kan gøre hende/ham i stand til at stå foran andre musikere og lede dem igennem musikken.

 

Forhåndskendskab

For at have mulighed for at arbejde med direktion skal man have et godt niveau på sit eget instrument. Man skal desuden have en musikteoretisk viden og/eller have gået til faget Musikteori og hørelære.

Man kan som en grundregel starte på direktionsundervisningen fra man er 16 år. Det er en forudsætning, at instrumentallæreren godkender, at eleven er parat til at modtage undervisning i direktion.

Du kan derfor ikke tilmelde dig til dette fag via hjemmesiden, men bed din lærer indstille dig.

 

Undervisning

I løbet af undervisningen arbejdes der med slagskemaer, indsatser, dynamik, partiturlæsning, -forståelse og -analyse, musikteori, kropsholdning samt formidling og kontakt til musikerne.

 

Øvning

I lighed med alle andre instrumenter er øvning den eneste vej frem. Som dirigent kan man både øve sig derhjemme foran spejlet, på turen i bussen eller toget og sidst men ikke mindst foran et ensemble.

 

Praktik

Udover undervisningen med musikskolens direktionslærer er et vigtigt element for dirigentelever mødet med rigtige musikere. Derfor prøver vi på i løbet af sæsonen at komme rundt til nogle af musikskolens forskellige ensembler og få praktisk erfaring. I undervisningen forberedes disse praktiksituationer ligesom de evalueres efterfølgende.

 

Øvelse gør mester

Det er vigtigt at du øver dig hjemme!
- Se her hvordan du skal øve dig.

 

 

- Tilmeld dig her

- Kontakt os her

- Priser og holdstørrelser 

Ballerup Musikskole er designet af Orango.
Orango udarbejder websites og webshops. Eksperter i udvikling af PrestaShop.