underside_topbilleder_103

Lærerliste Catherine Louise Hart


Violin

CAH"Hvem vil lære at spille violin?"....
Det var der en skolelærer, der spurgte os om en dag i klassen.
Jeg ville gerne,- og startede med at spille violin i en gruppe med 10 elever.

Vi spillede efter skoletid og det var sjovt.  Så sjovt, at det senere blev til et spørgsmål, om jeg skulle læse botanik eller spille violin?
Min skolelærer og mine venner beundrede mit valg, som blev "violinen".  Men kunne jeg få et job som violinist?
På det tidspunkt var der mange lukninger af arbejdspladser og megen ledighed i det nordlige England, hvor jeg kom fra. Heldigvis fik jeg opbakning fra mine forældre og jeg besluttede at træne som violinist, dog først i Musik degree  på Sheffield Universitet. Derefter fik jeg violinundervisning af Eli Goren på Royal Northern Collage of Music i Manchester og senere  af Hugh Maguire og Nicholas Roth
i London.

Efter et års spil i den hårdnakkede atmosphere i BBC Philharmonic Orkester i Manchester, valgte jeg at spille i kammerorkestre.
Jeg flyttede til  London og blev medlem af bl.a. City of London Sinfonia.
Med Richard Hickox som inspirerende dirigent og Andrew Watkinson som vidunderlig koncertmester, lærte jeg  om den glæde, der kommer af at  spille musik sammen med andre. Det gælder uanset om man spiller en ABC sang for begynderer eller en stor symfoni.  Dette er noget jeg altid prøver at give videre til mine elever. Øvning er selvfølgelig en del af det at være violinist.  Man skal øve sig - lidt men ofte - en ting ad
gangen,- så bliver man dygtig. Og i sammenspil med andre er det sjovt -  toppen på kransekagen.

I 2oo1 flyttede jeg og vores 5 måneder gamle datter, Clara, til Danmark, for at være sammen med min mand Harry, der spiller solo pauke  i Sjællands Symfoniorkester.
Da min søn Henry blev 3 år, begyndte jeg at undervise på Ballerup Musikskole (2oo5).  Jeg spiller desuden som assistent i Det Kgl. Kapel. 

Ballerup Musikskole er designet af Orango.
Orango udarbejder websites og webshops. Eksperter i udvikling af PrestaShop.