blokfl underside_topbilleder_17

Fagoversigt Blokfløjte

Dette fag tilbydes fra: 

1. klasse og opefter.

 

Det er meget normalt for nybegyndere i den musikalske verden at vælge at spille blokfløjte, fordi den er let at blæse på og er enkel i sin opbygning, og så danner blokfløjten også basis for en række andre instrumenter.

 

Der findes blokfløjter i mange forskellige størrelser med forskellige toneomfang.

 

Indhold

Du starter almindeligvis med at spille på sopranblokfløjte. Efter et par år kan du begynde at spille på alt- og tenorblokfløjte og til sidst basblokfløjte. Allerede fra første lektion arbejder vi med blæseteknik, rytme og tonedannelse og dette fortsættes kontinuerligt.

 

Du vil i din undervisning blive præsenteret for mange forskellige stilarter. Til at starte med spiller du enkle børnesange, og efterhånden udvides dit repertoire med musik fra såvel den rytmiske som den klassiske genre.

 

Du skal have et godt instrument og bør købe det i samråd med din lærer, men som udgangspunkt skal din blokfløjte have det der hedder et barokgreb. En god plastfløjte er i mange tilfælde bedre end en billig træfløjte, men vi anbefaler at du skifter til en god træfløjte efter nogle år.

 

Blokfløjtesammenspil tilbydes som regel allerede det andet år og er en vigtig del af undervisningen, fordi sammenspil er med til at udvikle dig både musikalsk og socialt.

 

Her kan du læse mere om fløjte-familien, og høre hvordan de lyder.

 

Øvelse gør mester

Det er vigtigt at du øver dig hjemme!
- Se her hvordan du skal øve dig.

 

- Se lærerplan for undervisning her

- Tilmeld dig her

- Kontakt os her

- Priser og holdstørrelser 

Ballerup Musikskole er designet af Orango.
Orango udarbejder websites og webshops. Eksperter i udvikling af PrestaShop.