underside_topbilleder_59

Fagoversigt Arrangement

 

Dette fag tilbydes fra:

7. klasse og opefter

Voksne + 25: se nederst på siden

 

Arrangement

Kunne du tænke dig at lære at arrangere musik for dig og dine kammerater? Spiller du i en duo, trio, kvartet eller et større ensemble eller orkester? Er der et særligt stykke musik, du altid har ønsket, at I skulle spille? Nu har du chancen for at lære selv at lave noderne.

 

Du lærer at arrangere musik for forskellige sammensætninger af instrumenter fra en duo og op til et fuldt bigband, brassband, harmoniorkester eller symfoniorkester. Formålet med undervisningen er at give dig en række værktøjer til at omdanne en melodi til at fungere for lige netop den besætning, der er tilgængelig i en given situation.

 

Forhåndskendskab

For at begynde på at arrangere musik skal du have et basiskendskab til noder og musikteori. Har du ikke allerede gået til faget Musikteori og hørelære, kan dette anbefales sideløbende med faget Arrangement. Det er desuden en fordel at have indblik i harmonik og akkorder. Det er derimod ikke nødvendigt at kende eller kunne spille på alle de instrumenter man gerne vil arrangere for, men kendskab til klaveret er en fordel, da dette bruges som arbejdsredskab.

 

Undervisningen

I løbet af undervisningen arbejder vi med:

  • grundlæggende arrangementsteknikker/satsteknikker
  • stemmeføring (hvordan man bedst skriver en frase)
  • forskellige instrumenters muligheder og ambitus (toneomfang)
  • analyse af simple partiturer

Det er både muligt at arbejde inden for rytmisk og klassisk musik. I løbet af undervisningen arbejder vi med små stykker musik til dels efter dine ønsker og lærerens anvisninger.

 

Hjemmearbejde

Ligesom i instrumentalundervisningen er det også nødvendigt med øvning/hjemmearbejde, når du går til Arrangement. Du får overkommelige hjemmeopgaver – f.eks. at arrangere en lille del af et stykke musik – og en stor del af undervisningen tager udgangspunkt i løsningen af disse opgaver.

 

Hør musikken på computer og i virkeligheden

Som arrangør lærer man utrolig meget af at høre sine arrangementer blive spillet. Vi vil til dels arbejde med nodeskrivning på computer, hvor man har mulighed for at høre musikken afpillet. Desuden vil vi skrive for større eller mindre grupper/ensembler, der kan spille musikken live.

 

Undervisningen forestås af Bente Errebo Nielsen.

 

Faget tilbydes som soloundervisning (se under priser og betaling), men også som hold på 6 pers i 80 min. pr uge - pris: 285 kr. pr. rate. Ved færre deltagere på et hold, tilrettes undervisningstiden tilsvarende.

 

Øvelse gør mester

Det er vigtigt at du øver dig hjemme!
- Se her hvordan du skal øve dig.

- Tilmeld dig her

- Kontakt os her

 Arrangement for voksne blæsere

Spiller du et blæseinstrument i en kvartet, kvintet, et brassband, bigband eller harmoniorkester? Er der et særligt stykke musik, du altid har ønsket, at I skulle spille? Nu har du chancen for at lære selv at arrangere musikken.

 

Ballerup Musikskole lancerer som noget nyt faget Arrangement for voksne blæsere. Undervisningen foregår som holdundervisning en gang om ugen. Formålet med undervisningen er at give deltagerne en række værktøjer til at omdanne en melodi til at fungere for lige netop den besætning, der er tilgængelig i en given situation.

 

Forhåndskendskab

For at begynde på at arrangere musik må du have et basiskendskab til noder og musikteori. Det er desuden en fordel at have indblik i harmonik og akkorder. Det er derimod ikke nødvendigt at kende eller kunne spille på alle de instrumenter man gerne vil arrangere for, men kendskab til klaveret er en fordel, da dette bruges som arbejdsredskab.

 

Undervisningen

I løbet af undervisningen arbejder vi med:

  • grundlæggende arrangementsteknikker/satsteknikker
  • stemmeføring (hvordan man bedst skriver en frase)
  • forskellige blæseinstrumenters muligheder og ambitus (toneomfang)
  • analyse af simple partiturer

Det er både muligt at arbejde inden for rytmisk og klassisk musik. I løbet af undervisningen arbejder vi med små stykker musik til dels efter deltagernes ønsker og lærerens anvisninger. Undervisningen er altså både teoretisk og opgavebaseret.

 

Hjemmearbejde

Deltagerne får overkommelige hjemmeopgaver – f.eks. at arrangere en lille del af et stykke musik – og en stor del af undervisningen tager udgangspunkt i løsningen af disse opgaver.

 

Hør musikken på computer og i virkeligheden

Som arrangør lærer man utrolig meget af at høre sine arrangementer blive spillet. Vi vil til dels arbejde med nodeskrivning på computer, hvor det er muligt at høre musikken afpillet. Desuden vil vi skrive for større eller mindre grupper/ensembler, der kan spille musikken live.

 

Undervisningen forestås af Bente Errebo Nielsen.

 

Faget tilbydes som soloundervisning og hold på 2 elever (se under voksenundervisning), men også som hold på 6 pers i 80 min. pr uge - pris: 442 kr. pr rate. Ved færre deltagere på et hold, tilrettes undervisningstiden tilsvarende.

 

Øvelse gør mester

Det er vigtigt at du øver dig hjemme!
- Se her hvordan du skal øve dig.

- Tilmeld dig her

- Kontakt os her 

Ballerup Musikskole er designet af Orango.
Orango udarbejder websites og webshops. Eksperter i udvikling af PrestaShop.